15.12.2023. 09:59
Potpisan Memorandum o saradnji između Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine i Instituta za mjeriteljstvo Bosne i Hercegovine
Direktorica Instituta za mjeriteljstvo Bosne i Hercegovine mr. Milica Ristović Krstić  i predsjednik...

Potpisan Memorandum o saradnji između Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine i Instituta za mjeriteljstvo Bosne i Hercegovine

15.12.2023. 09:59

Direktorica Instituta za mjeriteljstvo Bosne i Hercegovine mr. Milica Ristović Krstić  i predsjednik Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine dr.sc. Vjekoslav Vuković održali su sastanak na temu realizacije zajedničkih aktivnosti značajnih za BiH kompanije i potpisali Memorandum o saradnji između VTK BiH i Instituta.

Učesnici sastanka ocijenili su da se saradnja može podići na viši nivo, posebno u smislu organizacije edukacija od interesa za kompanije u Bosni i Hercegovini te informisanja BiH poslovne zajednice o djelokrugu Instituta i svim uslugama od značaja za pozicioniranje BiH proizvoda na vanjskom tržištu.

Memorandum o saradnji, kako je istaknuto, potpisan je s ciljem unaprjeđenja saradnje kroz razmjenu znanja i realizaciju zajedničkih aktivnosti u naučnim i stručnim oblastima. Saradnja će biti realizovana u oblasti edukacije, digitalne i zelene transformacije u mjeriteljstvu za potrebe poslovnog sektora, kroz predstavljanje usluga i druge oblike saradnje koji su od zajedničkog interesa.

Također, Memorandumom je predviđena i saradnja s drugim institucijama i organizacijama u projektima za koje se ocijeni da su od obostranog interesa.